Запорізьке підприємство “Мотор Січ” продавало авіадвигуни підсанкційним компаніям з Ірану, – ЗМІ

Українське стратегічне підприємство "Мотор Січ" під керівництвом В'ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у роботі на РФ і в колабораційній діяльності, продавало авіаційні двигуни підсанкційним компаніям з Ірану.
Про це йдеться у матеріалі "Схем", передає 061.
У розпорядженні журналістів опинились документи, які свідчать про те, що "Мотор Січ" продавала компаніям Ірану – які перебували під санкціями США та ЄС, але ще до запровадження обмежень Україною – товари подвійного використання.
"А саме – авіаційні двигуни АІ-9 та ТВ3-117. Такі моделі встановлюють як на невеликі транспортні літаки, так і на військові гелікоптери, зокрема типу Ка-52, що використовує Росія у війні проти України.
Одна з іранських компаній з санкційного списку РНБО, з керівництвом якої активно комунікував Богуслаєв та його підлеглі, пов’язана з державною військовою промисловістю Ірану. А також, разом з іншою підсанкційною компанією з Ірану, причетна до розробки дронів Shahed-171 та Shahed-136, якими російська армія масово атакує українські міста", – пишуть "Схеми".
У процесі аналізу журналісти виявили ще одну компанію з Ірану, з якою торгувала "Мотор Січ", але проти якої досі не введено жодних санкцій.
Хоча в ній – ті самі люди, які перейшли з підсанкційних іранських підприємств, і тепер працюють просто під іншою "вивіскою", – наголошують розслідувачі.
Журналісти зазначають, що документальні докази співпраці "Мотор Січі" з компаніями, проти яких країни Заходу на той час вже ввели санкції, були знайдені правоохоронцями у робочому кабінеті багаторічного президента "Мотор Січі" Богуслаєва.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що  на "Мотор Січ" зробили заяву, щодо затримання працівника, який працював на ворога.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua