Запорізькі аудитори розказали про результати ревізій та найбільших порушників закупівель за останній рік

У 2022 рік державні аудитори провели 657 фінансових перевірок, з них 14 ревізій, 25 перевірок закупівель, 5 аудитів, 613 моніторингових закупівель. Витрати фінансових ресурсів встановлено на 26 об'єктах контролю на загальну суму в понад 145 млн грн.
Про це повідомив під час брифінгу керівник Управління Східного Офісу Держаудитслужби у Запорізькій області Геннадій Ващенко, передає 061.
Незаконні витрати склали близько 120 млн грн ( у 2021 році цей показник склав 75,7 млн грн), а недостача матеріальних ресурсів – 11,6 млн грн проти 243 тисяч у 2021 році.
Упродовж 2022 році провели 613 ревізії процедури закупівель товарів та послуг загальною вартістю понад 3, 1 млрд грн. Порушення встановили на суму в 2,5 млрд грн.  Так, Вознесенівська райадміністрація в порушення закону обрала  переможця, що подав пропозицію на 1,4 млн грн більше, що призвело до матеріальну шкоду на цю суму. У  КП "Водоканал" встановили завищення по закупівлям протигазів на суму в 1,2 млн грн, що не є придатними для використання. Ще одна районна адміністрація Запоріжжя сплатила за ремонт доріг, який так і не був завершений, проте акти замовник і виконавець закрили. Шкода нанесена бюджету складає більше 517 тисяч гривень. 
У Запорізькому електровозоремонтному заводі знайшли порушення на суму більше 20 млн грн. Аудитори встановили, що підрядники що нібито по документах виконували роботу, насправді не мали до них жодного відношення.
Також аудитори встановили порушення в одній із запорізьких лікарень на суму в 2,6 млн грн в частині завищення посадових окладів та премій, в тому числі для керівництва. Також у лікарні працюють підприємці, які виконали там певні види робіт, а керівництво лікарні повторно запросили кошти на ці ж роботи з міського бюджету. 
У концерні "Міські теплові мережі" зафіксували втрати та невиконання інвестиційних програм.
Раніше 061 повідмоляв, що поліція вилучила у мешканця Запоріжжя наркотики, вартістю 300 тисяч гривень.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua