Запорізькі депутати дізналися, що в одному з комунальних підприємств є гуртожиток, який використовують як готель

Під час затвердження статуту комунального підприємства «Запоріжремсервіс» депутати дізналися, що у господарському віданні КП «Наше місто» окрім гуртожитків, був ще готелі, який приносив дохід. Тепер у зв’язку з реорганізацією цей готель перейде під контроль КП «Наше місто».
Про це стало відомо на засіданні бюджетної комісії Запорізької міськради, передає 061.
На засіданні комісії депутати побачили, що до в проєкті рішення, підготовленим департаментом з управління житлово-комунальним господарством пропонується додати види економічної діяльності комунального підприємства «Запоріжремсервіс», зокрема КВЕД – 55.10 – Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщення. Обранці почали розпитувати посадовців про які саме готелі йде мова та з’ясувалося що у попередника КП «Наше місто» вже був цей КВЕД і є гуртожиток, який функціонує як готель. Мова йде про один з гуртожитків по Сталеварів, де на першому поверсі як раз і розташовувався такий готель/хостел.
«Раніше це було комунальне підприємство «Ремонтно-експлуатаційне підприємство по обслуговуванню гуртожитків», яке утримувало гуртожитки до реформування системи ЖКГ. У них була така історія і ще коли його очолював Ращепкін, то це приносило досить непогані гроші. Скільки зараз на цьому заробляють і яку кількість кімнат здають під готель я не знаю, але там раніше досить скромно і демократично можна було переночувати», – прокоментував директор департаменту ЖКГ Сергій Польовий.
Члени бюджетної комісії зазначили, що вони вперше почули про те, що у комунальників є прибуток від такого виду діяльності.
Посадовці зазначили , що в цьому гуртожитку зараз проживають внутрішньо-переміщені особи та люди, які потребують тимчасового відселення.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі 102 молоді сім’ї знаходяться в черзі на пільгове кредитування житла.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua