Запорізькі депутати зібрались на позачергову сесію без Куртєва: які питання розглянули

У Запоріжжі проходить позачергова сесія міської ради без участі секретаря Анатолія Куртева.

Про це повідомляє 061.

На сесію зареєструвалося 38 депутатів міської ради. На початку сесію крісло секретаря обійняв депутат Віталій Тишечко для організації питань роботи ради. Пізніше головуючим на засіданні шляхом голосування обраний голова тимчасової комісії з регламенту та законності, депутат Олег Корольов.

Через те, що електронна система "Віче" була відключена, то народні обранці голосували не шляхом натискання кнопки, а голосом.

Перед початком сесії виступив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Дякую всім, хто залишився у Запоріжжі і виконує свої обов'язки. Найголовніший з них – служити на благо запоріжців. Я переконаний, що переважна більшість з вас працювала протягом останніх двох років заради інтересів мешканців міста. Запоріжжя – логістичний хаб тилового забезпечення Сил безпеки та оборони та гуманітарний хаб вимушених переселенців, а також лаковий шматок для ворога. У нас лише один ворог – той, який напав на Україну та захопив більше 70% області; той, який вбиває та калічить наших людей. Саме тут і зараз ми маємо об'єднатися заради важливої мети – посилення державницьких позицій, зробити комфортним місто, створити комфортні умови для бізнесу, зміцнити національну ідентичність. Жодний дім не вистоїть без надійного фундаменту – нульова терпимість до політиканства та корупції "- закликав Іван Федоров.

На сесії депутати розглянули та підтримали петицію щодо створення окремої програми підтримки фронтових військових частин. Петицію ще в листопаді минулого року створила громадська активістка Наталія Заболотна, яка запропонувала раді прийняти міську цільову програму матеріально-технічного забезпечення військових частин ЗСУ, прикордонної служби та НГУ на 2024-2026 роки.

Ше одним питанням в порядку денному став розгляд та підтримка петиції про перейменування вулиці на честь добровольця із Запоріжжя Віталія Чуйка, що загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Також на сесії розглянули, але в чергове не підтримали петицію про вилучення земельної ділянки площею в 2,5 га, яка розташована в сквері Дениса Тарасова (раніше – Яланського) та знаходиться в оренді у фірми нардепа Володимира Кальцева з призначенням “під будівництво ТРЦ”.

Останнім питанням стало дострокове припинення повноважень секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва.

Раніше 061 повідомляв, що напередодні депутати міськради звинуватили в.о. мера у зриві блокуванні проведення міськради.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Джерело: 061.ua