Запорізькі підприємці можуть отримати мікрогранти від держави для започаткування чи розвитку свого бізнесу

В Україні стартувала нова хвиля мікрогрантової програма єРобота, де запоріжці можуть подавати свої заявки вже відсьогодні.
Про це повідомляєтся на сторінці Запорізького обласного центра зайнятості, передає 061.
Кожен, хто хоче отримати мікрогранти для започаткування чи розвитку свого бізнесу, може подавати заявки на першу цього року хвилю програми «Власна справа».
Програма — популярна. Приклад минулого року — 3 300 людей отримали від держави підтримку у вигляді мікрогрантів від 50 до 250 тис грн на реалізацію своїх бізнес-ідей.
Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Щоб отримати кошти потрібно подати заяву та бізнес-план свого проекту через сайт Дія. Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні мікрогранту.
За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис грн. Обовязковою умовою отримання мікрогранту є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми наданого мікрогранту.
У Запорізькій області нараховується 50958 юридичних осіб (серед них 70% чоловіків керівників і 30% жінок-керівниць) та  47740 фізичних осіб-підприємців, де 54% чоловіків і 46% жінок.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мешканці Запоріжжя та області сплатили до держбюджету півмільярда гривень податків.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua