Запорізький військовий госпіталь зроблять культовим місцем

Огорожа госпіталю пофарбована в кольори національного прапору, а в будівлі з’являються патріотичні розписи

З початком активної фази війни з агресором Запорізький військовий госпіталь перетворився на справжній осередок патріотизму.

мурал госпіталь

— З госпіталю ми прагнемо зробити культове місце, — розповідає начальник Запорізького військового госпіталю підполковник медичної служби Віктор Писанко. — Це сплав цивільного супротиву, волонтерської діяльності і військової доблесті.

Писанко Віктор

До нас у свій вільний час приходять діти, допомагають у формуванні аптечок для поранених військовослужбовців, перев’язочних пакетів, для першої медичної допомоги.

Паралельно ми їх навчаємо тактичній медицині, у нас дві дівчини з бойовим досвідом і тактична медицина як проект дуже зайшла — навчаємо усіх бажаючих. Діти ходять до поранених, підтримують їх морально. Виходить дуже цікаво.

госпіталь патріотизм

Патріотичний дух у пацієнтів госпіталю та персоналу підтримують також виконавці, які виступають тут з концертами. Великий концерт давав колектив обласної філармонії, співали Анатолій Сердюк та Ірина Соболєва.

Варто зазначити, що виступи митців проходять під відкритим небом — на території медзакладу, або в холі. Актовий зал наразі не функціонує за призначенням, на сцені стоять ліжка, на яких сплять лікарі.

— Був Святослав Вакарчук, який дуже допомагає госпіталю, — розповідає Віктор Писанко. — Дуже патріотично налаштована людина! Співав пісні прямо у коридорі. Дуже атмосферно, дуже класно!

Нещодавно виступав запорізький гурт “Бандерштадт”. Дуже позитивні хлопці! Дали чудовий концерт, прийшло багато поранених та персонал. Всі поранені були у захваті! Настільки крутий гурт! Я навіть не очікував, що такий є у Запоріжжі.

Виступи патріотично налаштованих виконавців — моральна допомога особовому складу. Війна триває, люди виснажуються, поступово наступає вигорання. Такі концерти допомагають колективу перезавантажитися.

Допомога в госпіталь надходить і матеріальна — небайдужі люди та організації збирають та передають медустанові Міноборони медобладнання, ліки, товари першої необхідності і медичного призначення, одяг та смаколики для поранених.

Віктор Писанко

Начальник госпіталю Віктор Писанко з гордістю демонструє нове сучасне обладнання в операційній хірургічного відділення та відділенні реанімації.

госпіталь обладнання

Зокрема, лапароскопічну стійку подарував ректор Запорізького державного медуніверситету (це альма матер Віктора Вікторовича) Юрій Колесник, монітори пацієнта закупила народний депутат Яна Матвійчук.

Медобладнання в Запорізький військовий госпіталь, в який постійно йде евакуація поранених, надходить також від багатьох міжнародних організацій.

госпіталь обладнання

Як підкреслив “Індустріалці” Віктор Писанко, у госпіталі 9 замкнутих циклів хірургічних бригад.

— Бригади оперують по своїм напрямкам, — уточнює Віктор Вікторович. — Робимо операції усі, крім операцій на голові. Ми замовили КТ і після того як його отримаємо, хірурги будуть проводити операції і на голові. Апарат, до речі, буде єдиним у Європі!

госпіталь обладнання

Начальник госпіталю зазначив, що з початком війни їх медзаклад став базою для проведення операцій та підвищення кваліфікації хірургів.

До речі, деякі спеціалісти приїхали працювати з інших регіонів країни. Частина лікарів, до речі, тут і живе, тому що пацієнтів дуже часто привозять і вночі.

госпіталь ремонт

Поранених стало так багато, що в госпіталі почали відновлювати старий корпус, який простояв порожнім багато років.

Як повідомляла «Індустріалка», у госпіталі наразі працює команда Людмили Кирилюк, яка розмальовує стіни холу патріотичними малюнками.

На фасаді згодом з’явиться портрет Тайри — легендарного парамедика Юлії Паєвської, яку захопили окупанти.

Фото Олександра Прилепи

Читайте також: Внаслідок ворожих обстрілів у Василівці одна людина загинула та п’ятеро поранені

Читайте наші новини на сайті zprz. city.

Писанко і Шалагаєв
госпіталь патріотизм
госпіталь патріотизм
госпіталь патріотизм
госпіталь патріотизм
госпіталь обладнання
госпіталь обладнання
госпіталь обладнання
госпіталь обладнання
госпіталь обладнання
мурал госпіталь
мурал госпіталь
Олена Шевчук і Ксенія Мороз
мурал госпіталь
мурал госпіталь

Сообщение Запорізький військовий госпіталь зроблять культовим місцем появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.