Запорізький виш увійшов до топ-30 найкращих університетів України

Новий навчальний заклад «Запорізький державний медико-фармацевтичний університет», що був створений шляхом злиття ЗДМУ із Запорізькою медичною академією зайняв 27 позицію у щорічному рейтингу українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus.
Про це повідомляє освітній портал "Освіта.ua", передає 061.
Запорізький державний медико-фармацевтичний університет опинився в загальному рейтингу між Києво-Могилянською академією та Таврійським національним університетом імені В. І. Вернадського
Результати рейтингу формувалися за показниками цитованості наукових статей, опублікованих навчальними закладами чи фахівцями.
База даних Scopus постійно індексує понад 20000 наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій та книжкових видань. У рейтинговій таблиці українські університети ранговані за індексом Гірша – кількісним показником, що ґрунтується на числі наукових публікацій та кількості їх цитувань.
Позиції у рейтингу розділилися таким чином: Запорізький державний медико-фармацевтичний – 27, ЗНУ – 62 (підвищення на 2 рядки), Національний університет «Запорізька політехніка» – 74 місце (зниження на 3 рядки).
Університети з області, що через окупацію були перереєстровані у місті Запоріжжі також потрапили в топ-100. Це Таврійський Державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного (Мелітополь) – 96-й рядок (підвищення на 1 рядок) та Мелітопольський державний педагогічний університет –  97 рядок(підвищення у рейтингу на 8 позицій).
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі відкрили оновлений інклюзивно-ресурсний центр для дітей.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua