Запорожский депутат стал свидетелем нашумевшей посадки самолета в Стамбуле под градом и ливнем, – ФОТО

Депутат Запорожского облсовета Станислав Чередниченко стал свидетелем нашумевшей посадки самолета в Стамбуле под градом и ливнем. Об этом он сообщил в соцсети, передает 061.

" У четвер, одразу після сессії обласної ради, я виліт із аеропорту Запоріжжя до Стамбула, турецькою авіакомпаніією AtlasGlobal.

Незавжаючи на те, що у мене є великий досвід польотів у різні країни – це був самий важкий переліт у моєму житті.

Нажаль, за 30 хвилин до посадки у місті Стамбул – почався дуже сильний дощ та граді, сидівши біля вікна я взагалі нічого не бачив – тільки сильний дощ, більш того останні 30 хвилин польоту, літак був у зоні сильної турбулентності аж до сам ої посадки у місті Стамбул.

По прильоту, я бачив багато стурбованих робітників аеропорту Ататюрк.

І тільки, коли я був уже у готелі, мені розповіли як капітан літака Олександр Акопов, який у цей же час, коли мій летак сідав у Стамбулі, здійснив героїчну посадку літака із пошкодженою носовою частиною.

На висоті 4 тисячі футів літаку розбило градом носову частину і скло кабіни пілотів. У результаті Акопов вирішив повертатись в аеропорт Стамбула. Йому вдалось здійснити посадку, нахиливши літак трохи набік, щоб бачити через бокове скло смугу, і керуючись вказівками диспетчерів аеропорту.

Це саме ті моменти в житті, коли кадри та збіг обсавин – спасають велику кількість людських життів…..", – рассказал Чередниченко.

Напомним, 27 июля, в Стамбуле самолет турецкой компании "Atlasglobal" пилотируемый украинскими пилотами попал в град размером с куриное яйцо. В результате стихии полностью разбило кок, передние стекла, автопилот, автотраст, "Direct low". Капитан из Украины Александр Акопов смог посадить самолет практически вслепую.