Запорожский горсовет нарушил закон, запретив продажу алкоголя ночью, – АМКУ

В АМКУ открыли производство по признакам нарушения законодательства

В Антимонопольном комитете заявили, что запорожский горсовет нарушил законодательство, когда запрещал продажу алкоголя в ночное время. Об этом говорится на сайте АМКУ, передает 061.

"Адміністративна колегія Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України розпочала провадження у справі за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку Запорізької міської ради на ринку роздрібної торгівлі алкогольними напоями в місті Запоріжжі", – говорится на сайте.

В сообщении АМКУ отмечается, что запрет на продажу алкоголя, установленный горсоветом, "має ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції", т.к. из-за этого магазины оказались в неравных условиях, по сравнению с ресторанами и кафе.

"Частиною другою статті 25 Господарського кодексу України передбачено, що органам місцевого самоврядування заборонено приймати акти або вчиняти дії, що ставлять у нерівне становище окремі категорії суб'єктів господарювання чи іншим способом порушують правила конкуренції", – говорится в сообщении.

Напомним, на сессии 31 августа запорожские депутаты запретили ночную продажуалкоголя с 22:00 до 12:00.