Заступниця голови ЗОВА прокоментувала обшуки НАБУ та СБУ і оприлюднила відео складів з гуманітаркою

Заступниця голови Запорізької обласної військової адміністрації та голова обласного гуманітарного штабу Залата Некрасова пов'язує обшуки слідчих НАБУ та СБУ з бажанням політичних опонентів змінити владу. 
Про це Некрасова повідомила на своїй сторінці в мережі Фейсбук.   
Чиновния заявила, що ініціювала перевірку фактів реалізації гуманітарної допомоги в супермаркетах та ринках ще весною 2022 року. За словами Некрасової, правоохоронці перевірили запорізькі мережеві супермаркети, але факти продажу гуманітарної допомоги не пдітвердились.
– В ухвалі вищого антикорупційного суду вказано що гуманітарна допомога реалізовувалась в великих супермаркетах таких як АТБ та Сільпо. У квітні вже будучи головою гуманітарного штабу я подала заяву в такі інстанції як СБУ прокуратура та ГУНП з результатам інвентаризації та проханням перевірити всю роботу гуманітарного штабу та факти реалізації гуманітарної допомоги в супермаркетах та ринках. Була проведена перевірка ГУНП всіх великих супермаркетах АТБ Сільпо Треш Апельмон всіх ринків на предмет продажу гуманітарної допомоги. Жодного факту не виявлено. Відносно супермаркетів було встановлено закупівлю імпортних товарів за рахунок власного капіталу по контрактах з країнами ЄС та розмитнено згідно з розрахунками митних платежів, – повідомила Некрасова та опублікувала відео зі складів з гуманітарною допомогою. 

Нагадаємо, в мережі "АТБ" повідомлення про продаж гуманітарної допомоги в своїх супермаркетах назвали фейковим. 
Злата Некрасова заявила, що після обшуків 30 серпня підозри нікому з чиновників слідчі не вручили, а правові підстави для проведення слідчих дій вона поставила під сумнів, пов'язуючи їх з бажанням політичних опонентів змінити владу.  
– На даний час підозри нікому не вручені, виявлення та вилучення коштів у держ службовців не було. Є питання у наявності правових підстав для проведення обшуків, тому що поки я бачу лише одну підставу – деякі політичні діячі такими заявами у правоохоронні органи роблять політичну кар’єру та суспільний резонанс задля зміни влади, – написала Злата Некрасова. 
Як раніше писав 061, 30 серпня слідчі НАБУ та СБУ провели в Запоріжжі обшуки в межах розслідування за фактом можливого привласнення гуманітарної допомоги, легалізації доходів та незаконного збагачення. Обшуки проводились в мерії, обласній військовій адміністрації, складах та за місцями проживання фігурантів. В мерії повідомили, що в результаті обшуків не було виявлено жодних доказів чи свідчень про причетність міської ради до обвинувачень щодо причетності до ймовірного розкрадання гуманітарної допомоги. 
Джерело: 061.ua