Зеленському показали наслідки ракетних ударів ворога по ДніпроГЕС, – ФОТО, ВІДЕО

У Запоріжжі на території Дніпровської гідроелектростанції президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Вони ознайомились з наслідками російських ракетних ударів по ДніпроГЕС та обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС.
Про це повідомили в прес-службі президента.
Через ракетні обстріли ворога по ДніпроГЕСу будівлі та енергетичне обладнання зазнали значних руйнувань. Зеленському розповіли про перебіг аварійно-відновлювальних робіт на об’єкті критичної інфраструктури, а також про заходи захисту від можливих нових атак росіян.
Щодо ситуації на ЗАЕС, то Президент подякував Гроссі за підтримку в питаннях, пов'язаних із гарантуванням безпеки об’єктів ядерної енергетики в Україні, підкреслив важливість постійної присутності представників МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.
Також Зеленський наголосив, що персонал захопленої окупантами Запорізької атомної електростанції в Енергодарі зазнає постійного тиску, працівників змушують отримувати російські паспорти. Загарбники не дотримуються правил безпеки на ЗАЕС та протиправно втручаються в технологічний процес функціонування станції. За словами голови держави, першочерговим зараз є звільнення ЗАЕС від окупантів та повернення об’єкту під контроль України.
Як раніше писав 061, під час візиту в Запорізьку область Зеленський побував на передових позиціях, нагородив військовслужбовців, оглянув постраждалі від ракетної атаки будинки.
Фото, відео: прес-служба Президента

 
Джерело: 061.ua