Звістка про звільнення командира шокувала колектив Запорізького військового госпіталю

Начальник Запорізького військового госпіталю Віктор Писанко попрацював на своїй посаді з кінця січня

3 квітня 2022 в госпіталі, який з початку війни працює в дуже напруженому ритмі, відбулися збори колективу в підтримку начальника госпіталю Віктора Писанки.

госпіталь збори

— До нас дійшла інформація, що командир відсторонений від своїх функціональних обов’язків, — розповів начальник аптеки госпіталю Дмитро Скульський. — Для нас це був шок! З початку війни ми стали єдиним колективом, ми згуртувалися.

Ми стали однією сім’єю. І якщо хтось йде з сім’ї — це дуже важко. Вона починає розпадатися.

Ми цього не хочемо. Ми хочемо і далі бути однією командою, яка працює 24/7, щоб рятувати життя поранених і хворих військових.

госпіталь збори

Віктор Вікторович — це та людина, яка нас об’єднала, яка дає нам сили, яка показала напрямок, як треба працювати, щоб було якнайкраще для наших пацієнтів. Адже наша головна задача — рятувати життя пацієнтів.

За словами Дмитра Скульського, з початку війни госпіталь прийняв більше 2000 поанених, з яких більша частина повернулась у стрій.

Дмитро Вікторович перерахував успіхи колективу, які були досягнуті під керівництвом Віктора Писанки.

Серед головних досягнень — розвиток матеріально-технічної бази госпіталю; впровадження телемедицини; налагодження співробітництва з Запорізьким державним медуніверситетом; налагодження співробітництва з обласною військово-цивільною адміністрацією; налагодження взаємодії з волонтерами, благодійними організаціями, в т.ч. міжнародними.

госпіталь збори

— Ми все розуміємо, ми люди військові, — зазначив Дмитро Скульський. — Але ми не хочемо втрачати для нашого колективу таку людину, як Віктор Вікторович. І ми будемо усіма силами боротися, щоб Віктор Вікторович повернувся в колектив.

— Ми не відпустимо нашого командира і просимо донести нашу думку до усього світу, — попросила представників ЗМІ медсестра кабінету функціональної діагностики, працівниця ЗСУ Людмила Сербіна. — Самий накращий з усіх командирів! А він у мене вже 12-й.

госпіталь збори

— На мою думку, Віктор Вікторович мобілізував у такий складний час не тільки наш шпиталь, а й весь Запорізький край, — говорить голова профспілкової організації працівників ЗСУ Запорізького військового госпіталю Римма Сіра. — У такий відповідальний час звільняти командира — це божевілля. Ми підтримуємо нашого командира. І надіємося, що він і надалі буде з нами.

Від імені пацієнтів слово на зборах взяв військовослужбовець 6-го стрілецького батальону, депутат Запорізької райради Сергій Інюшев.

Інюшев Сергій

— Потрапив сюди на лікування і бачу, наскільки злагоджено працює колектив, — поділився Сергій. — Увагу приділяють кожному, хто сюди потрапляє — немає різниці, це поранений чи захворівший. Видно, що зроблено багато роботи. Все, вважаю, залежить від командира — як він вистроїть роботу, логістику.

На сторінці госпіталя в соцмережі, як повідомляла “Індустрілка”, розміщено текст листа колективу в підтримку Віктора Писанки.

Писанко Віктор

Про свою підтримку Віктора Писанки вже заявили Рада Християнських Церков Запоріжжя, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, Вітацентр, ГО “Запорозькі берегині” (це єдиний офіційний волонтер госпіталю) та багато-багато інших.

лист Залужному

Вони написали листи на ім’я Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з проханням поновити Віктора Писанко на посаді.

лист Залужному

Нагадаємо, нещодавно «Індустріалка» писала, що перевіряючим Запорізького військового госпіталю порадили боротися з ворогом, а не з лікарями-волонтерами.

Фото автора

Читайте також: Медики просять не звільняти командира, який кардинально змінив роботу Запорізького військового госпіталю

Читайте наші новини на сайті zprz.city.

Сообщение Звістка про звільнення командира шокувала колектив Запорізького військового госпіталю появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.