«Бажання повертати свої території перебороло страх»: командир Запорізької ТРО розказав про роботу своїх підлеглих

Командир Запорізької окремої бригади ТРО Олександр Ігнатьєв розказав про своїх підлеглих і задачі, які стоять перед захисниками.
Відповідний відеосюжет розміщений на сторінці Головнокомандувача ЗС України, передає 061.
Олександр Ігнатьєв зазначає, що найбільша мудрість будь-якого командира полягає у збереженні життя та здоров’я особового складу, що виконую завдання.
«110 бригада ТРО включає в себе місто Запоріжжя та усю Запорізьку область. Це дуже мотивовані люди. Вони безстрашні. Вони готові на все, заради порятунку своєї батьківщини. Цей батальйон він з окупованої території, він був вимушений відходити і формувався, в тому числі, під час цього відходу. Кінцевий етап його формування був завершений саме в Запоріжжі і потім він вийшов на цей фронт. Ці люди не мали багато часу для підготовки, вони з перших днів тут на передовій. Навчання проходило відразу в реальних умовах бойових обставин», – коментує командир.
Кулеметник Євген розказує, що 24 числа взяв військовий квиток і прийшов у військомат. Вже встиг побувати у Токмаку, Григорівці, Запоріжжі та в багатьох інших населених пунктах.
«З’явилася можливість і ми нею скористалися. Провели розвідку, зірвали певну штурмову групу, виштовхали. Перед цим, звісно, була артилерійська підгтовка. Хотілося б повернутися скоріше додому, я сам з Поліг Запорізької області. Там у мене будинок залишився, робота», – каже Євген.

Олександр Ігнатьєв згадує, що їм вдалося посунити ворога. На місці була не менше ніж рота ворога, було знищено більше 5 одиниць техніки. Бої тривали інколи з 6 ранку і до 9 вечора безперервно.
«Ми захопили два танки і два БМП – один БМП2,  інший – БМП3. Щодо танків,  то один був пошкоджений, а інший окупанти просто покинули і ми його забрали. Ворог не настільки сильний, як вони того хотіли, а наша ТРО показала це довела. Бажання повертати свої території перебороло страх», – розказує Олександр Ігнатьєв.
Захисники показують, що на місці лишилося від ворогів. Тут стояв балтійський флот. Подекуди  росіяни трупи не забирають, а також лишають напризволяще поранених. Деякі трупи російських військових наші захисники також не можуть прибрати з населених пунктів, бо їх підступно заміновують.
Командир роти Пологівського батальйону з позивним «Поляк» каже, що лишилося багато одягу російських військових, серед них багато «ДНРрівців» з українськими паспортами.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мешканець Запорізької області повернувся з-за кордону і став командиром відділення ТРО
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua