У Запоріжжі поліцейські за місць склали 172 протоколи на кривдників за домашнє насильство

У серпні поліцейські здійснили відпрацювання близько 300 викликів громадян, пов’язаних з фактами вчинення домашнього насильства. Більше половини з них підтвердилися.
Про це повідомили у пресслужбі обласної Нацполіції, передає 061
Відносно правопорушників складено 172 адміністративних матеріалів  за вчинення домашнього насилля та винесено термінові заборонні приписи. Крім цього, було задокументовано матеріали 3-х кримінальних проваджень за ознаками ст. 126-1 Кримінального Кодексу України (систематичне домашнє насильство).
Так, 29 серпня після 22 години на лінію 102 звернулась по допомогу мешканка Дніпровського району Запоріжжя. Вона повідомила про агресію та загрозу насильства від свого чоловіка.
На місці працівники мобільної групи реагування встановили, що її 47-річний чоловік в стані алкогольного сп’яніння почав погрожувати дружині, кілька разів вдарив її в присутності маленької дитини, а після того, як жінка з малечею зачинилась в кімнаті, почав вибивати двері.
Поліцейські склали відносно чоловіка адміністративний матеріал по факту вчинення домашнього насильства та винесли терміновий заборонний припис строком на 10 діб.
Ще одна подія трапилася 30 серпня. О 05.30 ранку в поліцію зателефонувала мешканка Комунарського району міста, якій цивільний чоловік погрожував ножем. На місце пригоди негайно скерували мобільну групу з реагування на факти домашнього насильства. По приїзду, поліцейські склали адміністративний матеріал на її 38-річного чоловіка та вручили терміновий заборонний припис строком на 10 діб.
А 31 серпня після 22 години, 64-річного чоловіка побив і погрожував подальшою фізичною розправою власний син, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Поліцейські присікли протиправні дії правопорушника та винесли йому терміновий заборонний припис.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Запоріжжі судитимуть працівника воєнкомату, який дав хабар співробітнику СБУ.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua