Міжнародний аеропорт Запоріжжя замовив незалежну оцінку стадіону «Славутич-арена» за вимогою банку

Комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт Запоріжжя" замовив незалежну оцінку об’єкта застави – комунального стадіону.
Про це повідомляється в звіті про укладений договір в реєстрі публічних закупівель «Prozorro», передає 061.
В договорі про проведення незалежної оцінки майна замовником виступає КП «Міський футбольний клуб «Металург»», платником  – аеропорт, а виконавцем послуг оціночної діяльності виступає приватна компанія «Спільне українсько-угорське підприємство «Увекон».
Оцінка заставного майна необхідна, щоб порівняти заставу з сумою кредиту. В документі вказано, що суб’єкт оціночної діяльності визначає ринкову вартість оцінки майна станом на 2022 рік з метою передачі його в заставу (іпотеку) Укргазбанку.

До незалежної оцінки об’єкта застави входять: південна трибуна загальною площею 556,3 м2, блок допоміжних приміщень на 678 м2, північна трибуна на 537м2, східна трибуна 812м2, західна трибуна з АПК на 6 586 м2, а також навіси, паркан, футбольне поле, дизель-генератор, розташовані за адресою – вул. Валерія Лобановського,21.
Ще у 2019 році КП "Міжнародний аеропорт Запоріжжя" оформив кредит на суму 10 млн доларів у ПАТ АБ "Укргазбанк" на будівництво терміналу. Банк тоді просив надати інше додаткове забезпечення ( а саме стадіон "Славутич-арена") за договором (надання майна у заставу).
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua