Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності головного лікаря ЗОКЛ Ігоря Шишку

Вищий антикорупційний суд України закрив провадження та звільнив від кримінальної відповідальності фігурантів справи про завдання державі збитків у 13 мільйонів гривень під час проведення процедури закупівлі авто «швидкої допомоги» ЗОКБ за рахунок субвенції з держбюджету.
Про це повідомляє 061 із посиланням на реєстр судових рішень.
Обвинуваченими у справі фігурує головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка, начальниця відділу матеріально-технічного забезпечення ЗОКЛ Неоніла Добриця та екс-директор «ЛАЗу» Олександр Строганов.
Згідно з матеріалами кримінального провадження, керівництво обласної лікарні, перевищуючи службові повноваження, ще в 2012 році провело закупівлю 26 карет «швидкої» на базі Renault Master MAF4CE-01 типу «А», вартістю півмільйона гривень за одиницю із заздалегідь обумовленим учасником торгів. На той момент фірма «ТФК «ЛАЗ» не отримувала у Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров'я свідоцтво про державну реєстрацію вказаних автомобілів, а отже не могла бути постачальником «швидких». За версією САП, збитки від проведення цієї закупівлі «швидких» становили 13 мільйонів гривень. При цьому відомо, що автомобілі й досі використовуються підстанціями "швидких".
Відомо, що адвокати обвинувачених подали клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття провадження.
Суд прийняв рішення про звільнення обвинувачених від відповідальності, у зв`язку із закінченням строків давності  (більше 10 років) та закриття провадження у справі.
Цивільний позов департаменту охорони здоров`я Запорізької обласної державної адміністрації до обвинувачених про стягнення збитків в сумі 13 мільйонів гривень суд залишив без розгляду.
Також суд скасував арешт майна на квартири, автомобілі та телефони з флеш-картами обвинувачених.
Раніше ми писали про те, що наприкінці 2020 року Ігор Шишка став депутатом Запорізької обласної ради від фракції ОПЗЖ та входить до депутатської комісії з питань управління об'єктами комунальної власності та ЖКГ.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua