Суд визнав невинуватим ексмера Запоріжжя у справі про зловживанню владою за нецільове використання землі

Орджонікідзевський районний суду оголосив вирок колишньому міському голові Запоріжжя Олександру Сіну у справі про зловживання владою та грубе порушення громадського порядку.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

На початку 2017 року Сіну пред'явили підозру у скоєнні кримінальних злочинів одразу за двома статтями. У першому випадку мова йшла про те, що ексмер штовхнув активіста на одному з мітингів, а в другому — про нецільове використання земельних ділянок. Сторона звинувачення вважає, що Олександр Сін на посаді мера з порушеннями передав в оренду земельну ділянку площею 0,1209 під кафе з літнім майданчиком на вулиці Українській, а також незаконно погодив передачу у приватну власність ділянок землі загальною площею 2,6 га в межах Великого Лугу (колишній дитячій табір). Щодо останньої ділянки мова йшла про зміну цільового призначення з рекреаційного на землі житлової та громадської забудови.

По вулиці Українській тоді постало питання про те, що мав проходити процес узгодження з управлінням земельних відносин та департаментом архітектури щодо відповідності генеральному плану. Відповідно до минулого генплану, на цій ділянці мали розташовуватися зелені насадження. Працівники ДП «Запорізьке лісомисливське господарство» наголошували про належності цієї ділянки до земель лісу, Згідно із законодавством, ділянку може бути відведено для закладу громадського харчування, але ніяк не для автомийки, яка там за фактом з'явилася.

Допитані працівники Запорізької міської ради та контролюючих органів, навпаки вважають, що землі віднесено до комунальної форми власності і будь яких порушень при підготовці і вирішенні земельного питання допущено не було.

Згідно з матеріалами справи, рішення про передачі землі, що належить до приймалося на черговій сесії Запорізької міської ради шляхом пакетного голосування (тобто без розгляду депутатами, присутніми на сесії, кожного проекту рішення окремо). Обвинувачення наголошувало на тому, що Сін мав право та повинен був здійснити заходів, щоб зупинити ці рішення.

Обвинувачений у суді зазначив, що ці земельні питання не мали будь-яких зауважень на стадії підготовки рішення, були позитивно проголосовані на сесії депутатами міської ради, тому у нього, як у міського голови, підстав зупиняти виконання цих рішень не було. До того ж, ці рішення сесії до цього часу є дійсними, вони ніким не оскаржені і не скасовані. З особами і підприємцями, в інтересах яких винесені ці рішення, він особисто знайомий не був.

По двом звинуваченням суд визнав ексмера невинним, та зазначив, що обвинувачення не знайшло свого об`єктивного підтвердження.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі суд визнав невинуватим екс-керівника апарату міськради у перешкоджанні депутатській діяльності

Джерело: 061.ua