У Запорізькій області загарбники вигадали фейк щодо «заспокійливого» відео з Зеленським, що падає

Російська пропаганда продовжує свою дезінформаційну кампанію проти Володимира Зеленського та українського уряду, використовуючи фейкові обкладинки, відео та зображення, щоб принизити українську державу в очах міжнародного світу.

Так, 13 лютого телеграм-канал «Запорожский Вестник» опублікував допис про відомого психолога Філа Макгроу, який нібито згенерував відео з падаючим Зеленським, щоб допомогти пацієнтам заспокоїтись.

«Три вещи, на которые можно смотреть бесконечно: как течет вода, горит огонь и падает Зеленский – американцы успокаиваются, глядя на падающего Зелю. Американский психолог Фил Макгроу – ведущий телешоу «доктор Фил», созданного вместе с Опрой Уинфри – сгенерил видео с падающим Зеленским. Психолог сообщил, что 9 из 10 его клиентов чувствуют снижение тревоги от вида Зеленского, который летит вниз без остановки. Утренняя минутка успокоения??», – написав телеграм-канал.

Це відео досить поганої якості, де в лівому кутку можна побачити логотип «Dr Phil recommends» того ж дня було опубліковано на інших пропагандистських телеграм- каналах таких як «Авдеевка.ру», «CZ24.NEWS», у користувачів в твіттер з ніками "Pandamonium" та "Zlatti71".

З правдивого – Філ Макгроу справді відомий своєю роботою в галузі психології та телебачення. На офіційному сайті психолога, в його Youtube-каналі, мережі X (Twitter) та Instagramнемає жодного допису з цим відео та жодної згадки щодо подібного експерименту. Також жодного допису з цього приводу немає в американських медіа. Більш того, на сайті Макгроу немає жодної згадки взагалі щодо президента України Володимира Зеленського. Натомість минулого року в своєму Youtubeканалі Phil in the Blanks разом з запрошеними експертами, Макгроу намагався дослідити психологію нападу Росії на Україну, досліджуючи, зокрема, вчинення насильства з використанням зброї.

Отже, згенероване відео, яке використовують представники окупаційної влади та загарбники не належить авторству американського психолога Філа Макгроу, а є інструментом дезінформації.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

Джерело: 061.ua