У Запоріжжі під суд відправлять державного реєстратора за махінації з нерухомістю

Запорізький районний суд розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання про застосування запобіжного заходу щодо державного реєстратора Широківської сільської ради Запорізького району, який зареєстрував квартиру за 600 тисяч гривень за особою, яка не мала на це законних підстав.
Про це повідомляється в реєстрі судових, рішень, передає 061.
Подія, відбулася в 2021 році, коли реєстратор відділу «Центр надання адміністративних послуг» Широківської сільської ради прийняв заяву про державну реєстрацію прав на квартиру в Хортицькому районі міста Запоріжжя. В якості підтвердження прав на нерухоме майно заявник подав договір купівлі-продажу між жінкою, що діяла в інтересах неповнолітнього сина та покупцем.  Договір був зареєстрований на Товарній біржі «Українська» від 01.11.1999, та нотаріально посвідченим не був.
Правоохоронці зазначають, що реєстратор вчинив дії всупереч закону, бо подані документи не відповідають вимогам, встановленим Законом. Він мав відмовити в державній реєстрації прав, бо договір не був нотаріально засвідчений, проте посадовець змінив власників квартири та завдав матеріальної шкоди на суму 582 896 гривень.
Реєстратора підозрюють у зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
Під час досудового слідства встановлено наявність ризиків, що підозрюваний може вливати на потерпілих та свідків, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні. Чоловік не має зареєстрованого місця мешкання в місті Запоріжжя, має паспорт громадянина України для виїзду за кордон та є внутрішньо переміщеною особою, що свідчить про можливість його виїзду на постійне місце мешкання як до іншої області України, так і за кордон.
Слідчі просили  застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. Йому заборонено відлучатися за межі Запоріжжя без дозволу слідчого, прокурора або суду, він має повідомляти слідчих про зміну свого місця проживання та /або місця роботи та утримуватися від спілкування з сім’єю потерпілих.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чиновниці Запорізької міськради, яка передала у приватну власність земельну ділянку по заниженій вартості, повідомлено про підозру.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua