У Запоріжжі суд присудив 12 років тюрми для поліцейського з Якимівки за державну зраду

Ленінський районний суд розглянув кримінальне провадження по державній зраді по відношенню до поліцейського з Мелітопольщини, який пішов на співпрацю з окупантами і влаштувався працювати в «народній міліції» .

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, до повномасштабного вторгнення обвинувачуваний працював на посаді помічника чергової частини Мелітопольського управління поліції. У квітні 2022 року після окупації частини території Запорізької області він перейшов на бік ворога і добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою РФ. Він здійснював чергування у незаконно створеному «правоохоронному органі», виконував завдання влади з патрулювання на території Якимівської ОТГ, проводив огляд на стан сп`яніння водіїв транспортних засобів, розшукував та доставляв до незаконно створеного «правоохоронного органу» осіб, які не підтримували та чинили спротив окупаційній владі.

Так як на момент проведення досудового розслідування і передачі обвинувального акту в суд, поліцейський все ще перебуває на непідконтрольній Україні території, то судовий розгляд здійснювався без його участі. У суді зазначають про те, що обвинувачений викликався до суду через засоби масової інформації у передбачений законом спосіб, однак у судове засідання не з`явився.

Суд розглянув докази сторони обвинувачення та покази свідків та присудив поліцейському покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна на користь держави. Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ встановила особи 2 зрадників, які коригували ракетні атаки рф по передмістю Запоріжжя.

Джерело: 061.ua