У Запоріжжі суд призначив умовне покарання для чоловіка, що збив на пішохідному переході маленьку дівчинку

Запорізький суд замінив покарання в три роки тюрми на умовний термін в один рік для судді з танців, що збив шестирічну дівчинку Кіру, яка переїхала до Запоріжжя з Оріхова через війну.
Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.
Трагедія сталася 23 травня 2022 року на проїзній частині пр. Соборного з боку вул. Гагаріна в сторону площі Фестивальної. Дівчинка разом з мамою евакуювалися до Запоріжжя з Оріхова і того дня отримали гуманітарну допомогу. На зворотному шляху, дитина потрапила під колеса автомобіля «Джилі» на пішохідному переході.
Дівчинка потрапила до лікарні з тяжкою черепно-мозковою травмою, множинними переломами кісток черепа та забиття головного мозку.
У суді обвинувачений в повному обсязі визнав свою вину. Пояснив, що у попутному з ним напрямку рухався інший автомобіль, який перед пішохідним переходом почав зменшувати швидкість свого руху. Однак він не встиг зреагувати, не знизив швидкість руху свого автомобіля та допустив наїзд на потерпілу. Також обвинувачений пояснив, що не перебував в цій день в стані алкогольного чи наркотичного сп`яніння. Після події він дочекався приїзду швидкої допомоги та працівників поліції. У вчиненому розкаюється, відшкодував потерпілій заявлену суму моральної шкоди в повному обсязі.
Мати потерпілої дівчинки зазначила про те, що просить призначити водію покарання без позбавлення волі та без позбавлення права керування транспортними засобами.
Розглянувши всі обставини, суд призначив іспитовий строк на 1 рік з обов’язками з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання та роботи. Матеріальну шкоду на лікування в 12,7 тисяч гривень стягнули зі страхової компанії.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у середмісті Запоріжжя автівка влетіла у електроопору.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області
Джерело: 061.ua