У Запоріжжі в середньому 60-70 людей в день виїжджають безкоштовними евакуаційними рейсами «Укрзалізниці»

Евакуаційні групи Нацполіції вивозять людей з прифронтових населених пунктів до Запоріжжя. Потім люди можуть залишитись в обласному центрі або завдяки співпраці Мінреінтеграції та Укрзалізниці безкоштовно виїхати потягом із Запоріжжя до Львова або Хмельницького.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в прямому ефірі національного єдиного марафону, передає 061.

«Евакуація з прифронтових територій – один з напрямків, за який ми постійно агітуємо наших мешканців. Сьогодні, на території наближеній до території бойових дій, залишаються тисячі людей в своїх будинках та квартирах. І це незважаючи на те, що 50 населених пунктів у Запорізькій області залишаються без світла, газу, теплопостачання», – зазначив Федоров

За словами посадовця, у Запоріжжі для розміщення ВПО є місця в гуртожитках. Не так багато людей погоджуються евакуюватись. За тиждень поліцейські вивезли літню маломобільну жінку зі Степногірська.

Також щодня здійснюються безкоштовні евакуаційні залізничні перевезення. За добу в середньому виїжджає 60-70 людей таким способом. А за два роки повномасштабного вторгнення залізницею із Запоріжжя евакуйовано понад 180 тисяч людей.

Евакуація супроводжується фінансовою, гуманітарною та соціальною допомогою. У приймаючих містах є гуманітарні хаби для переселенців, де можна отримати найнеобхіднішу підтримку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що поліція евакуювала з прифронтового села у Запорізькій області 68-річного чоловіка.

Джерело: 061.ua