У Запоріжжі вирішили запровадити систему енергетичного менеджменту

У Запорізькій міськраді вирішили запровадити систему енергетичного менеджменту, оскільки вона є обов’язковою умовою для отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів.
Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань життєзабезпечення міста, передає 061.
Як пояснюють посадовці, формування комплексного підходу щодо впровадження міської системи енергетичного менеджменту, енергетичної політики та енергетичного планування забезпечить: ефективне споживання енергії/енергетичних ресурсів та комунальних послуг; раціональне використання коштів на оплату енергії; підвищення рівня енергетичної ефективності у будівлях та зменшення викидів СО2; своєчасну сертифікацію енергетичної ефективності будівель.
«Орган місцевого самоврядування зобов’язаний розгортати систему енергетичного менеджменту згідно законодавства.  В департаменті є відділ енергоменеджменту і тепер фахівці, які здійснювали моніторинг і аналіз будуть здійснювати на більш високому рівні також планування енергетичного споживання.  Важливо зазначити, що обов’язковою умовою для отримання субвенції з державного бюджету та участі в різних інвестиційних проєктах – наявність системи енергетичного менеджменту, розроблення та прийняття декларації енергетичної політики»,  повідомив начальник управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Борис Розсоха.
Посадовці зазначають, що на даному етапі їм не потрібне додаткове фінансування.
«З 2016 року під контролем департаменту більше 500 будівель включені до моніторингу та енергозбереження. Ця програма працює і ми бачимо економію в енергоресурсах – вода, електроенергія, газ. Спеціалісти здатні відслідкувати, які зміни відбуваються в комунальних установах. Система енергетичного менеджменту вона більш широка і досконала», – зазначила представниця департаменту економічного розвитку Марина Байло.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізькі лікарні отримали 16 генераторів.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua