У Запоріжжі хочуть оновити правила благоустрою: що зміниться

У Запоріжжі на наступній сесії міськради планується  привести у відповідність до чинного законодавства України Правила благоустрою території міста.
Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питання життєдіяльності міста, передає 061.
Згідно з проєктом рішення, передбачається керуватись у місті Запоріжжі Типовими правилами благоустрою території населеного пункту, затвердженими наказом Міністерства регіонального розвитку. Вони були затверджені ще п’ять років тому, проте так і не були введені в дію у Запоріжжі, де весь цей час керувалися старими Правилами 2011 року, до яких просто вносили зміни.
Основними проблемними питаннями є: сприяння розвитку та поліпшення стану благоустрою міста; профілактика запобігання правопорушень, виявлення фактів порушення законодавства у сфері благоустрою міста, санітарного, природоохоронного та екологічного стану; складання протоколів для притягнення винних до відповідальності.
«Будемо входити в регуляторну процедуру на літо по розробленню своїх правил благоустрою міста і будемо враховувати отриманні до того часу побажання по нашій території. Головна відмінність Типових правил від тих, що діє зараз – це відповідальність за недотримання заходів зі знищення карантинних рослин, в тому числі амброзії. Також закріплені точно визначені території за підприємствами, установами, організаціями, які вони мають утримувати. Є чітко визначена цифра, скільки має утримуватися території білі будинку, кіоску, магазину, заводу і так далі», прокоментував директор департаменту муніципального управління Віталій Лисенко
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі вирішили запровадити систему енергетичного менеджменту.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua