У Запоріжжі затримали шахрая, який ошукав дружину зниклого безвісті військового

Потерпіла перерахувала зловмиснику кошти, сподіваючись повернути зниклого безвісті чоловіка.
Про це повідомляє 061 з посиланням на обласну Нацполіцію. 
У січні 2023 року до поліції звернулась дружина військовослужбовця ЗСУ, яка наразі проживає за кордоном. Жінка розповіла, що її ошукали на 550 доларів США. Чоловік заявниці зник безвісті під час бойових дій. Аби його знайти жінка розмістила публікації про пошук у соціальних мережах.
У серпні з нею зв’язався невідомий, який представився волонтером, що займається пошуком зниклих військових. Він розповів, що чоловік потерпілої перебуває у полоні на території росії. За спробу викупити і повернути на територію України псевдоволонтер попросив тисячу доларів США. Жінка не погодилась платити одразу всю суму коштів, поки не отримає підтвердження отриманої інформації, однак зробила передоплату. 
Далі незнайомець почав вигадувати перепони для виконання зобов’язань. Врешті жінка звернулась до поліції, де відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) ККУ). 
Правоохоронці встановили, що до скоєння злочину може бути причетним 37-річний запоріжець, який вже мав проблеми із законом. 22 лютого у оселі чоловіка провели обшук. У помешканні виявили 12 SIM-карток, 13 банківських карток та блокнот із записами. Під час спілкування з поліцейськими він зізнався у скоєному злочині.
Поліція перевіряє причетність зловмисника до інших аналогічних злочинів. Вирішується питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу. 

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі судитимуть поліцейського, якого підозрюють у організації поборів за спрощений перетин лінії розмежування.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області
Джерело: 061.ua