У Запорізькій Держаудитслужбі розказали, що трапилося з томографом за 30 млн грн, який закупив санаторій з Приморська

Ще влітку на сайті публічних закупівель Prozorro було оголошено тендер на покупку візуалізаційного медичного обладнання. Оголошена вартість склала 30 мільйонів гривень. Замовником виступив «Санаторій медичної реабілітації «Глорія» Запорізької обласної ради. Єдиним учасником та переможцем тендеру стало ТОВ «Медгрант».
Про повідомляє 061.
В період війни комунальний заклад замовив дороговартісне обладнання, а місцем постачання томографа вказав окуповапний Приморськ. Керівник Управління Східного Офісу Держаудитслужби у Запорізькій області Геннадій Ващенко під час брифінгу повідомив, що обладнання наразі знаходиться на відповідальному зберіганні.
«Ми спілкувалися з правоохоронними органами та за тією інформацією, що є наразі, томограф знаходиться на відповідальному зберіганні у київської фірми-постачальника. До нас, навіть, звертався безпосередній власник майна – Запорізька обласна рада з листом з проханням знайти майно. Ми просили зконтактувати з головним лікарем, щоб ми могли з ним пропрацювати ці всі питання та прийняти рішення. Бо ситуація непроста – юридична адреса там, у Запоріжжі вони не перереєстровані, якщо нічого не змінилося, томограф куплений, знаходиться на відповідальному зберіганні і 30 млн грн витрачені. Цьому буде надана відповідна оцінка правоохоронними органами, які займаються цією справою», – прокоментував Генадій Ващенко.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізькі аудитори перевіряють витрати бюджетних коштів на будівництво модульних сховищ
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua