Запорізькі аудитори перевіряють витрати бюджетних коштів на будівництво модульних сховищ

У Запоріжжі встановили 5 модульних сховищ, що зможуть захистити людей від ударної хвилі та уламків боєприпасів. Вартість однієї споруди за умови її встановлення або у грунт, або на поверхні складає від 410 до 420 тисяч. При порівнянні цих сховищ з тими, що були встановлені в різних регіонах України постало питання про ефективність витрачання бюджетних коштів. Таку перевірку наразі проводять фінансові аудитори.
Про це повідомив під час брифінгу керівник Східного Офісу Держаудитслужби у Запорізький області Геннадій Ващенко
Модульні сховища вже встановили в Центральному парку культури та відпочинку "Дубовий Гай", у парку Перемоги, в ландшафтному парку вздовж Набережної магістралі, на Центральному міському пляжі та на території комунального підприємства "Титан".
«Ми перевіряємо зараз ці модульні укриття. Якщо ви бачили їх, то маєте розуміння, що воно собою являє. Я впевнений, що укриття необхідні, проте чи в такому вигляді… не знаю, це повинні знати ті посадові особи, що приймали ці рішення. Для нас важливо встановити, чи коштують вони тих сум, які були заявлені. Не одна область працювала з модульними укриттями у цього виконавця і ціни різні. Ми займаємося ці питанням, збираємо інформацію, проаналізуємо її і надалі буде прийнято відповідне рішення», – прокоментував Генадій Ващенко.
Також після публікації в ЗМІ та за запитами громадськості аудитори перевіряють тендери щодо закупівлі деревини для населення громадами. Під прицілом також залишаються тендери від департаменту інфраструктури на закупівлю проєктних робіт по Сталеварів та Якова Новицького.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відсутність аукціонів та документів у системі Prozorro обмежує проведення моніторингу запорізькими аудиторами.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua