В Запорізькій області створять мобільні бригади, які вмовлятимуть жителів прифронтових громад евакуювати дітей

В громадах Запорізької області, які знаходяться під постійними обстрілами, залишаються родини з дітьми. Щоб переконати людей вивезти з небезпечної зони неповнолітніх, створять мобільні бригади.
Про це повідомили в прес-службі облуправління Нацполіції.
Питання евакуації родин з дітьми у більш безпечні місця обговорювали на робочій зустрічі за участі керівництва облуправління Нацполіції, керівників поліцейських відділів у Гуляйполі, Оріхові, Степногірську, представників ЗОВА.
У Гуляйполі, Оріхові, Степногірську, Малій Токмачці залишаються родини з малолітніми дітьми. Місцева влада разом з волонтерами та міжнародними організаціями надають їм гуманітарну допомогу. Але відмова батьків виїжджати у безпечні місця, ставить під загрозу життя їхніх дітей.
«Поблизу цих населених пунктів точаться бойові дії, лінія фронту інколи може непередбачувано змінюватися. Наше головне завдання – убезпечити дітей», – наголосив заступник начальника ГУНП Павло Карабута.
На зустрічі вирішили створити мобільні бригади в складі поліцейських, представників органів освіти та служби у справах дітей. Ці групи будуть переконувати сім'ї, які ще залишаються на небезпечних територіях, змінити позицію та евакуюватись.
Як раніше писав 061, під завалами будинку рятувальники дістали 10 загиблих, серед них є дитина.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua