Запорізька обласна психіатрична лікарня замовила проєкт реконструкції корпусів медзакладу

Комунальне некомерційне підприємство "Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги" оголосив тендер на рхітектурні, інженерні та планувальні послуги на суму в 800 тисяч гривень.
Про це повідомляється в реєстрі публічних закупівель Prozorro, передає 061.
Мова йде про виготовлення робочого проеку з проектно-кошторисною документацією з реконструкції будівель лікарні, що розташовані на Оріхівському шоссе
Від підрядника вимагають виконати обстеження технічного стану будівельних конструкцій зі складанням висновку відповідно до чинних нормативних документів.
Проектувальник за рахунок власних коштів має забезпечити проведення експертизи виконаної ним проектно-кошторисної документації та зобов’язується отримати та передати замовнику позитивний експертний звіт за результатами розгляду проектно-кошторисної документації.

В технічному завданні зазначено, що архітектурно-будівельна частина реконструкції має передбачити: частковий ремонт фасаду, улаштування скатної покрівлі з покриттям металочерепицею, оздоблення стін, заміна ліфітів, заміна зовнішніх дверей на енергозберігаючі (металеві з прозорим склом та решіткою); ремонт ганків, входів до підвалу, козирків; заміну та ремонт існуючих грат на вікнах всіх поверхів з додержання пожежних норм; перепланування приміщень під реанімаційне відділення з окремим виходом.
Для забезпечення відповідності будівлі вимогам інклюзивності передбачити улаштування пандусів, санвузла та інших вимог доступу людей з інвалідністю, а також розробити перепланування приміщень, зокрема розглянути можливість улаштування санвузлів у палатах.  Також палатах хочуть передбачити м’які панелі, а також придбати необхідні меблі та обладнання.
Свої пропозиції на тендер подали дві фірми – ТОВ «ВБК-Стандарт» та КП «Градпроект» обласної ради. Саме останнє підприємство було обрано переможцем через найвигіднішу пропозицію (різниця з конкурентами при цьому була лише в 6 тисяч гривень) – 684 тисячі гривень.

ТОВ «ВБК-Стандарт» подало скаргу, в якій зазначило про те, що тендерний комітет обрав переможця закупівель несправедливо та не врахував, що КП «Градпроект» подали деякі документи, які не відповідали вимогам оголошення і просили скасувати рішення про обрання переможця.  Представники лікарні цю вимогу відхилили в повному обсязі.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі міськрада виділила 29 мільйонів гривень на відновлення житлових будинків.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua