У Запорізькій області внаслідок бойових дій пошкоджено понад 1500 будинків, – ЗОВА

У регіоні регулярно зазнають пошкодження комунікації, лінії електропостачання і газопроводи. Десятки населених пунктів області мають перебої з постачанням електроенергії, газу і води.
Про це повідомляє 061 з посиланням на ЗОВА. 
Внаслідок обстрілів російських окупантів у Запорізькій області складна ситуація з наданням комунальних послуг. За інформацією голови департаменту ЖКГ ЗОВА Віталія Литвиненко, електропостачання відсутнє повністю або частково у 82 населених пунктах, без газопостачання залишаються 107 населених пунктів, без централізованого водопостачання – 30 населених пунктів. Внаслідок бойових дій пошкоджено чи зруйновано понад 1500 багатоповерхівок і приватних будинків. 
У регіоні складна ситуація з оплатою комунальних послуг на тимчасово окупованих територіях.
“На окупованих територіях, попри надання населенню послуг, наразі дуже низький рівень розрахунків. На підконтрольних територіях рівень розрахунків набагато вищий. В залежності від виду послуг є підприємства на окупованих територіях, які продовжують виконувати свої функції без сильного впливу окупантів,  але існують і випадки прямого впливу на роботу та втручання у діяльність підприємств”, – зазначили у ЗОВА. 
Раніше 061 повідомляв, що російські окупанти викрадають мешканців Енергодара і працівників ЗАЕС.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua